HD_MRK
 
SNGL

 
9 mei 2016

Bouwupdate: Dorp66 krijgt al aardig vorm

De straat ligt erin, bomen zijn gepland, aannemers zijn in volle gang: Ja, het project Dorp66 krijgt al aardig vorm! We horen van steeds meer mensen dat ze enthousiast zijn over het resultaat. Met Arjan Verstoep nemen we de stand van zaken door. Twee belangrijke data zijn 21 mei: Open Huis van het hoofdgebouw en 3 september: de officiële opening!

Tuin
Arjan: “Niet alleen de uitstraling van de gebouwen wordt gewaardeerd. Ook de verschillende functies en de meerwaarde, dat verschillende activiteiten op Dorp66 elkaar kunnen gaan versterken, begint meer en meer waardering te krijgen. Zoals iedereen in het dorp kan zien zijn er al 2 nieuwe straten helemaal bewoond. De 3 woningen aan de Boerderijweg en de 3 woningen aan 
de Wagenschuur zien er al gezellig uit. Bewoners zijn nog druk bezig met de tuin, maar voordat de zomer aanbreekt zullen de meeste mensen heerlijk kunnen genieten van het uitzicht en de ruimte.”

Oplevering Hooiberggebouw
Eind april zijn de 3 woningen in het hooiberggebouw opgeleverd. Ik verwacht dat de nieuwe bewoners er eind mei allemaal hun intrek zullen nemen. Het hoofdgebouw met de 9 appartementen, winkelruimte, ontmoetingsruimte en kinderopvang zal eind juni 2016 worden opgeleverd. In de maanden juli en augustus zullen ook daar de nieuwe bewoners hun intrek gaan nemen.

Naast de wegen volop groen
Naast, tussen, vooraf en na de bouwactiviteiten wordt er hard gewerkt aan de wegen. De Boerderijweg, de Wagenschuur en de Hooiberg zijn inmiddels compleet aangelegd, voorzien van groen- aanplant en straatverlichting. In de komende weken zal er nog worden gewerkt aan de herinrichting van de Vrijheer de Graeffweg. We hopen dat het gehele terrein (misschien op een enkele nieuwe boom na) nog voor de zomer zal zijn ingericht, zodat het hoofdgebouw straks ook goed toegankelijk zal zijn.”

Ontmoetingsruimte, winkel en kinderopvang
In de zomerperiode zal er gewerkt worden aan de inrichting van de ontmoetingsruimte, de winkel en de kinderopvang. Op zaterdag 3 september 2016 hopen we, na de officiële opening, een punt te kunnen zetten achter de realisatiefase. Dan zal in de praktijk gaan blijken of de nieuwe voorzieningen ook daadwerkelijk zullen gaan bijdragen aan een stuk vitaliteit en leefbaarheid in Polsbroek.
Als iedereen uit de buurt ook actief zijn of haar bijdrage zal leveren, blijft de slogan “voor de buurt, door de buurt” geen loze kreet, maar van blijvende waarde voor iedere dorpsbewoner.


 

Contact

Telefoonnummer Buurtsuper: (0182) 370 229

Heb je een vraag, of een idee voor Dorp66?
Stuur ons een e-mail.