HD_MRK
 
SNGL

 
8 juli 2015

Wethouder en jonge nieuwe bewoner slaan eerste paal hoofdgebouw (incl. video!)

Onder grote belangstelling is woensdagmiddag 8 juli de ‘Eerste paal’ geslagen van het hoofdgebouw van nieuwbouwproject dorp66. Die eer viel te beurt aan Rivka Korevaar (5) uit Polsbroek en wethouder Gerrit Spelt van de gemeente Lopik. Ondanks de spetters regen was de feestvreugde er niet minder om. “Een mijlpaal voor Polsbroek waar iedereen trots op kan zijn, omdat het plan gezamenlijk en relatief snel tot stand is gekomen”, aldus Spelt.

Trots
Voorafgaand aan de feestelijke ceremonie waren bijna 100 mensen naar de tent op het complex gekomen voor koffie en gebak. Inwoners van Polsbroek en Vlist, nieuwe bewoners, aannemers, politieke partijen, pers en andere belangstellenden ontmoetten elkaar en luisterden naar twee korte enthousiaste toespraken van ontwikkelaar Arjan Verstoep en wethouder Gerrit Spelt van de gemeente Lopik. Spelt loofde de inzet en bereidwillendheid van Polsbroek om dit plan met elkaar te realiseren. In tegenstelling tot andere nieuwbouwprojecten is dorp66 echt in gezamenlijkheid tot stand is gekomen met alle belanghebbenden. En dat in een behoorlijk tempo. Daar kan het dorp trots op zijn, volgens de wethouder.

Applaus
Rivka Korevaar (5) won als toekomstige bewoner in januari de kleurplaatwedstrijd en mocht als prijs de eerste paal slaan van het nieuwe complex, samen met Spelt. Dat ging hen samen goed af. Na de laatste klap volgde er een applaus en was er voor iedereen nog een hapje en drankje. Ook was er volop gelegenheid om even over het bouwterrein te lopen en de vorderingen bij bijvoorbeeld de nieuwe boerderij van familie De Wit te bekijken.

Heiwerk
Donderdag 9 juli gingen de heipalen van de 3-onder-1-kapwoningen en de garages de grond in. Daarna volgden de vrijstaande woning en de hooibergwoningen. 
Eind van dit jaar arriveren de eerste bewoners. Naar verwachting voorjaar 2016 is het totale plan gerealiseerd.

 

Contact

Telefoonnummer Buurtsuper: (0182) 370 229

Heb je een vraag, of een idee voor Dorp66?
Stuur ons een e-mail.