HD_MRK
 
SNGL

 
20 augustus 2016

Feestelijke opening zaterdag 3 september

Zaterdag 3 september is de officiële opening van nieuwbouwproject Dorp66 in Polsbroek. Na ruim een jaar bouwen zijn de nieuwbouwwoningen opgeleverd, is er een kinderdagopvang gerealiseerd, een gezellige ontmoetingsruimte en zijn er nieuwe voorzieningen, zoals een buurtsuper. Het belooft een feestelijke dag te worden met volop activiteiten, waaronder een heuse buurtmarkt. Locatie is Vrijheer de Graeffweg 14 in Polsbroek. We nodigen u hiervoor van harte uit!

Buurtmarkt
Tijdens de buurtmarkt presenteren lokale ondernemers zich. U kunt onder andere terecht voor brocante, antiek, bloemen, planten, fruit, groente, woondecoratie, kleding, kaas, wijn, streekproducten en er is een heus wolcafé.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.30 uur  Buurtmarkt Dorp66

11.00 uur   Officiële opening Dorp66 door burgemeester Westerlaken van de gemeente Lopik. inclusief opening buurtsuper. Burgemeester Westerlaken zal als eerste vrijwilliger achter de kassa plaatsnemen.

11.15 uur   Vervolg buurtmarkt inclusief voor de kinderen springkussen, spelletjes en speelgoed.

14.00 uur  Einde programma

Voor de buurt, door de buurt
Ontwikkelaar Arjan Verstoep kijkt terug én vooruit: “Het was een intensieve periode, maar samen is er een mooi plan gekomen dat straks door de buurt, voor de buurt een meerwaarde zal zijn voor de leefbaarheid in het dorp. Vrijwilligers uit het dorp gaan de buurtsuper runnen. Dat maakt het mogelijk om weer een eigen winkel te hebben in het dorp. Producten en prijzen van de buurtsuper zijn op het niveau van de Plus-supermarkten. Door de koppeling van de winkel, de kinderopvang en de naastgelegen gemeenschapsruimte kan Dorp 66 de plek worden voor onderlinge ontmoeting en een soort service-punt worden voor tal van zaken. Echt een nieuwe impuls van nieuwe voorzieningen voor Polsbroek! Dit project hebben we mede kunnen realiseren door de steun van de gemeente Lopik, Stichting DOEN, VSB Fonds, het Oranjefonds en Rabobank.”

In het kort: Dorp66 in Polsbroek
De leefbaarheid een impuls geven en de saamhorigheid in Polsbroek bevorderen. Om dat te realiseren heeft een aantal dorpsbewoners met ontwikkelaar Arjan Verstoep gezocht naar een locatie voor nieuwbouw en nieuwe voorzieningen. Door een gezamenlijke aanpak is dat gelukt. Lokale aannemers bouwden op het bestaande perceel Dorp 66 van familie De Wit in totaal 18 woningen. Dit zijn appartementen, 3-1-kapwoningen, een centrale ontmoetingsruimte en vrijstaande woningen, waaronder de nieuwe boerderij met stal van familie De Wit. In het hoofdgebouw zijn voorzieningen, zoals een buurtsuper, een ontmoetingsruimte, zorgfaciliteiten en een kinderdagopvang gerealiseerd. Oudere en jongere generaties wonen en ontmoeten zo elkaar. Naast de bouw van verschillende type woningen voor verschillende doelgroepen is ook de gehele buitenruimte bij de Vrijheer de Graeffweg opnieuw aangelegd. Coöperatie Dorp66 zet zich in de voorzieningen te behouden én uit te breiden. Dat doet zij met een grote groep van enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

Dorp66 augustus 2016 - 2

 

Contact

Telefoonnummer Buurtsuper: (0182) 370 229

Heb je een vraag, of een idee voor Dorp66?
Stuur ons een e-mail.