HD_MRK
 
SNGL

 
30 juni 2017

Pluim Provincie Utrecht voor dorp66 (incl. video)

Op donderdag 29 juni ontving dorp66 een pluim van de Provincie Utrecht. Dat gebeurde tijdens de startbijeenkomst ‘Samenwerken aan leefbaarheid, grootse initiatieven in kleine kernen. Samen met nog 3 buurtinitiatieven ontvingen we deze waardering als dank voor het stimuleren van de leefbaarheid in het dorp. Van ons project is ook een film gemaakt. Deze ging tijdens de startbijeenkomst ‘in première’.

Burgerinitiatieven
Uit handen van gedeputeerde Mirjam Maasdam ontvingen wij deze pluim. Andere projecten waren: Buurthuiskamer ‘Door Achterveld Voor Achterveld’, zorgcoöperatie ‘Zegveld Zorgt’ en de toeristische website ‘amerongeninspireert.nl’ Tijdens de startbijeenkomst in Dorpshuis Westbroek konden geïnteresseerden uit de hele provincie ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen voor initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid. Deze bijeenkomst vormde de start van een meerjarig programma waarin provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en Stichting Gebiedsontwikkeling Utrecht-West samenwerken om de leefbaarheid in de kleine kernen te versterken. Het programma is opgezet om bestaande burgerinitiatieven extra te ondersteunen en nieuwe initiatieven te bevorderen.

Van links naar rechts: Edwin Winterkamp (Door Achterveld Door Achterveld), Jaap Verkroost (Gebiedscommissie Utrecht-West), Bea Kok (Dorp66 Polsbroek), gedeputeerde Mirjam Maasdam, Rein van Ee (Amerongen Inspireert), Henk Oskam (Zegveld Zorgt) en Gerard van Santen (Gebiedscoöperatie O-gen).

 

Contact

Telefoonnummer Buurtsuper: (0182) 370 229

Heb je een vraag, of een idee voor Dorp66?
Stuur ons een e-mail.